skip to Main Content
Adulții și Joaca Preferată

Nimic nu este perfect. Cu atât mai puțin maturitatea! Provocările sunt multiple, stresul cotidian își spune cuvântul și timpul pare a se comprima gradual. Cu atât mai mult ceea ce numim timp liber trebuie petrecut evitând repetitivul și monotonia. Opțiunile par multiple într-o societate care se dezvoltă: festivalurile de tip craft-beer și street-food, de pildă, ne ajung din urmaă vertiginos.

În urmă cu numai câțiva ani, număram pe degete festivalurile dintr-un an. Părea ușor să ținem pasul cu organizatorii și să fim la curent cu tot ce apărea la orizont. Astăzi avem din ce în ce mai multe festivaluri, și numărul lor crește cu viteză. Însă oferta poate fi totdeauna diversificată. Craft-beer și Street-food, ce poate fi mai frumos! Libertatea este esența a ceea ce vor să ofere aceste manifestări. Însă esența libertății o găsim, de asemenea, în activitate. În activitatea liberă, în relaxarea activă, în activitatea prin care ne-am început aventura existenței noastre: în joc.

Jocul nu este numai apanajul copilăriei. Cu atât mai mult la maturitate, când ponderea între timpul liber și activitatea cotidiană necesară se schimbă, avem nevoie de joc. Și jocul chiar constituie pentru mulți o constantă existențială și a devenit, pe anumite nișe, o industrie, cum este cazul jocurilor pentru consolă sau PC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top