skip to Main Content

Oameni jucăuși, puși serios pe treabă

Suntem un atelier mic, un start-up cu o echipă de oameni pasionați de lemn și joacă. Credem că e nevoie să existe joc în viața noastră în afara serviciului și de multe ori, chiar în timpul lui.

Ana Cobzaru

Antreprenorul din spatele proiectului, absolventă de Filosofie și specializată în vânzarea produselor de securitate informatică.

După 15 ani de experiență în vânzări, am ajuns la concluzia că este posibil să fac și altceva, să fiu și altfel. Cred că în România e posibil un mic bussines al cărui obiect principal de activitate să fie bucuria și astfel am reușit să formez o echipă de oameni minunați, dedicați, pentru care munca e o joacă serioasă și o satisfacție autentică. Sunt o persoană veselă, dinamică și competitivă, iar jocul îl văd ca pe un liant pentru familie, prieteni și pentru colegi. Pe drumul acesta sunt călăuzită de gândul lui Platon, ce m-a marcat din timpul facultății: “poți descoperi mai multe despre un om într-o oră de joc, decât într-un an de dialoguri.

Ionuț Tudorescu

Meșterul cu experiență de peste 10 ani în tâmplărie și cu pasiune pentru jocul ce devine o stare existențială, trezind copilul din noi.

M-am întrebat la un moment dat: ce m-a atras către mobilier? Copil fiind, am admirat zilnic vitrina cu obiecte decorative și miniaturi din lemn fabricate de elevii Liceului Forestier, de lângă casa noastră. Dădeau un farmec aparte clădirii vechi cu aer săsesc a școlii. Pe nesimțite, această vitrină m-a urmărit de-a lungul anilor și m-a determinat la 28 de ani să îmbrățisez o meserie nouă, despre care nu știam aproape nimic. Îmi place Ludens, pentru că fabricând jocuri și jucării, ne regăsim copii, în starea de minunare continuă în fața vieții!

Irina Mitrică

Designerul de jucării care și-a descoperit pasiunea pentru artele vizuale de foarte mică, pentru care pictura și desenul sunt principalul mijloc de expresie.

O mare parte a vieții am fost autodidactă. Inițial am invățat să pictez singură, iar să desenez, de la tatăl meu care, fiind inginer, mi-a oferit o perspectivă un pic mai tehnică asupra formelor. Apoi, după un curs de pictură cu pictorul și caricaturistul Sorin Anghel și câteva expoziții în București și în Târgoviște, am început un drum frumos la Universitatea de Arte din București. Am absolvit designul industrial. Ludens este primul loc în care m-am simțit complet integrată și este prima dată când simt cu adevărat că fac parte dintr-o echipă de profesioniști entuziaști, creativi și energici.

Constantin Șupuială

Tâmplarul pasionat, care își însoțeste meșteșugul cu sensibilitatea artistică și admirația pentru designul de obiect.

Când eram mic, mi-am dorit să devin designer de mașini. Mi-au plăcut mașinile și desenul. Când am crescut, o vreme am fost pictor și a mers bine. Aveam clienți care aveau încredere în mine și le plăcea cum pictam. Tâmplărie am început să fac din pasiune și am prins gustul. La Ludens e frumos că facem câte puțin din tot ce îmi place: tâmplărie mai ales dar și design și pictură.

Back To Top