skip to Main Content

Avioane

Acesta este un clasic joc de strategie reinterpretat de atelierele noastre. Adus la o scară mare, Avioane este atât un joc antrenant din punct de vedere mental, cât și o activitate recreațională ideală.

Cum se joacă?

Jocul Avioane are două chenare identice, cu câte 11 x 11 căsuțe. Fiecare căsuță se identifică printr-un număr pe axa X (de la 1 la 11) și de o literă pe axa Y (de la A la K).  Primul chenar este cel propriu, unde se așează trei avioane identice fără ca adversarul să le vadă poziția. Avioanele nu au voie să se suprapună și nici să iasă în afara chenarului. Fiecare jucător va încerca să ghicească unde sunt avioanele adversarului în al doilea chenar. Când ambii jucători au fixat cele trei avioane în chenarul propriu, jocul poate începe. Se poate trage la sorți cine este primul la rând. Scopul jocului de Avioane este de a găsi doar cele trei cabine. Primul jucător care găsește toate cele trei cabine de avion câștigă.

Fiecare mutare are două părți:

1. Primul jucător anunță o anumită căsuță a adversarului, spre exemplu C3. Adversarul se uită la chenarul propriu și răspunde cu una din următoarele posibilități:

  • aer – căsuța este în afara oricărui un avion
  • lovit – căsuța face parte dintr-un avion, dar nu s-a găsit cabina
  • mort/doborât – căsuța conține cabina unui avion. Toate căsuțele avionului doborât devin lovite.

2. Ambii jucători notează rezultatul pe căsuțele lor cu o piesă de culoare roșie pentru lovit și albă pentru aer. 

Ce dezvoltă?

-strategie
-concentrare
-precizie

Ce conține?

-2 plăci din lemn
-6 avioane din lemn

Ce dimensiuni are?

Lungime: 161 cm
Latime: 100 cm
Inaltime: 200 cm

Back To Top