skip to Main Content

Bean Bags

Bean Bags este un joc de origine americană, extrem de competitiv, dar și distractiv, care ajută la învățarea rapidă a tehnicilor de execuției a anumitor mișcări de aruncare. Se poate juca fie individual, fie în echipă și este binevenit la orice petrecere în aer liber. Dezvoltă abilitățile motorii pentru performanțe în activitățile fizice.

Cum se joacă?

Jocul se poate juca în echipe de 1 sau 2 jucători. Platformele de joc se poziționează față în față, la o distantă de la 8 metri una de cealaltă. Dacă spațiul nu este suficient sau există jucători neexperimentați, se poate stabili o distanță mai mică între ele. Echipele de 2 jucători își vor poziționa un jucător la câte o platformă de joc, față în față, iar echipele individuale vor arunca întotdeauna către aceeași platformă.

Jucătorii de la fiecare platformă încep să arunce câte un săculeț și trebuie să alterneze aruncările la placa opusă, până când toți cei 8 săculeți sunt aruncați (4 aruncări de fiecare, alternate între adversari).

La finalul celor 8 aruncări, se face totalul punctelor acumulate, Fiecare săculeț rămas pe platformă reprezintă 1 punct iar fiecare săculeț trecut prin gaură aduce 3 puncte.  Apoi, jucătorii de la platforma opusă vor face același lucru și se va face totalul punctajului. Aceasta se repetă până când o echipă atinge fix 21 de puncte, în total. Dacă acest punctaj este depășit, fie echipa respectivă reia jocul de la 15 puncte, fie se scad punctele acumulate peste 21.

Ce dezvoltă?

– abilitățile motorii
– competitivitate
– poziționarea corectă a corpului
– eliminarea atitudinilor fizice deficiente

Ce conține?

– 2 platforme de joc din lemn
– 2 seturi de 4 săculeți (de culori diferite)

Ce dimensiuni are?

Plăcile:
Lungime: 120 cm
Lățime: 73.5 cm
Înălțimea maxima: 30 cm
Orificiu: 15 cm diametru
Grosimea: 7 cm (pliată)

Săculeții:
Lățime: 15 cm
Lungime: 15 cm
Greutate: 430 g

Greutatea totală a jocului: 16 kg

Back To Top