skip to Main Content

Turnul Instabil (Jenga)

Turnul instabil este un joc de strategie și de construcție, ce necesită îndemânare fizică, atenție, răbdare. Este ideal pentru o seară cu prietenii sau colegii, iar în această variantă este potrivit să fie jucat și afară, în grădină.

Cum se joacă?

Se aliniază turnul inițial format din cele 54 de blocuri din lemn (18 etaje a câte 3 piese). Nivelurile se așează adiacent unul față de celălalt de-a lungul laturii lor lungi și în unghiuri drepte față de nivelul anterior (de exemplu, dacă blocurile în primul nivel se află longitudinal la nord-sud, blocurile de nivelul doi se vor situa la est-vest).

Din acest turn, pe rând, fiecare jucător elimină câte o piesă și o plasează pe partea de sus a turnului. Se crează astfel o structură progresiv mai înaltă și mai instabilă. Fiecare jucător poate extrage un singur bloc când îi sosește rândul, de la orice nivel al construcției (cu excepția celui de sub nivelul incomplet de sus) și trebuie sa il plaseze apoi pe cel mai înalt nivel pentru a completa rândul.

La jocul de grădină, în varianta mai mare decât a celui de birou, se pot folosi ambele mâini pentru extragerea și așezarea piesei deasupra. Jocul se termină atunci când un jucător prăbușește turnul. Câștigătorul este ultima persoană care a eliminat cu succes și a plasat un bloc.

Ce dezvoltă?

– îndemânarea fizică
– concentrarea
– calmul
– finețea motrică
– precizia
– coordonarea mână-ochi

Ce conține?

– 54 de blocuri din lemn
– suportul de joc
– geantă de transport

Ce dimensiuni are?

Piese:
Lungime: 21cm
Lățime: 7cm
Grosime: 2.7cm

Suport:
Lungime: 27cm
Lățime: 27cm
Înălțime: 9cm

Înălțimea inițială: 48.6 cm
Greutatea totală: 14 kg

Back To Top