skip to Main Content

Scărița

Scărița este un joc de aruncare foarte antrenant, cu origini sud americane. Poate fi jucat în echipe și este ideal de a petrece timpul în aer liber, într-un mod plăcut și sănătos.

Cum se joacă?

Jocul oferă două planuri diferite de aruncare, cu două tipuri diferite de obiecte: bețele și bilele. Aceste planuri pot fi folosite simultan sau pe rând, în funcție de preferința jucătorilor. Ideea de bază este ca obiectul aruncat să rămână pe scăriță. Bețele vor fi aruncate în plan orizontal și se vor fixa pe suporturile de lemn. Bilele vor fi aruncate astfel încât să se înfășoare pe barele fixe.

Obiectul format din două bile unite printr-o sfoară tare, are originea tot în America de Sud, unde poartă numele de Bolas sau Boleadoras și este încă folosit pentru capturarea animalelor.

Vor fi punctate numărul de reușite ale fiecărui jucător dintr-un număr fix de încercări (de obicei 10). Punctajul crește o data cu înălțimea aruncării, începând de la 10 puncte (treapta de jos) și ajungând la 40 puncte (treapta de sus). Jucătorul care aruncă se va plasa la 4 m de scăriță. Fiecare jucător își aruncă bățul și/sau cele 4 bile, după care se numără punctajul.

Ce dezvoltă?

– îndemânarea fizică
– concentrarea
– calmul
– finețea motrică
– precizia
– coordonarea mână-ochi

Ce conține?

– suport sub formă de scară
– 2 seturi de bețe & bile pentru aruncări

Ce dimensiuni are?

Lungime: 200 cm
Lățime: 73,5 cm
Lungime bețe: 96 cm
Lungime totală bola: 40 cm
Greutate totală: 5 kg

Back To Top